S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e November 2016 – Pälsodling

nov-20-16-palsodling

Yrhättans Manami

Nu har vintern kommit, även om snön både har kommit och försvunnit. Enligt katternas kalender är det nu dags att börja odla en rejäl vinterpäls för att slippa frysa. Tyvärr är det inte lika lätt för oss människor utan vi får nöja oss med varma kläder.

Madde är den som är absolut bäst på att odla päls, hon börjar se ut som en väldigt fluffig boll med fyra tassar och hon har en, i mitt tycke, perfekt birmakrage och påminner om ett litet lejon när hon går omkring.

nov-20-16-palsodling5

Madde på span

Ludde och Yra har inte riktigt samma långa päls än men det tar de igen med att ha en fruktansvärt tät päls, snön lägger sig på pälsen så de behöver bara skaka på sig när de kommer in så försvinner all snö på en gång. Yra har blivit riktigt duktig på att skaka av sig och ser ut som en liten hund och all snö far iväg långt över golven. Ludde har börjat få krage och eftersom han nu är kastrerad så tror jag att han kommer att bli en fluffboll innan vintern är över.

nov-20-16-palsodling2

Ludde letar solvärmen

Luna och Manami är fortfarande för unga för att få till en riktig vinterpäls men båda jobbar på saken och har fått till varsin fin krage som skydd mot snön.

nov-20-16-palsodling1

Yrhättans Luna

Vintern med sina korta dagar märks också på att sovstunderna blir längre, vissa dagar när det är grått ute vill de knappt kliva upp för frukost. När väckarklockan ringer så ligger de kvar i sängen och tycker inte att matte är snäll när hon ska bädda. Så fort överkastet är på plats hoppar de upp och fortsätter sova.

nov-20-16-palsodling3

Yra tar en tupplur

 

 

Advertisements

2 comments on “20:e November 2016 – Pälsodling

 1. Rebekah M
  November 26, 2016

  Dina katter är underbara, och det är bilderna också.

  Jag ligger så efter med allt det här bloggandet och läsandet. Försöker att inte ha alltför mycket skuldkänslor för det …

 2. Annakarin
  November 26, 2016

  Skuldkänslor har vi haft nog av tycker jag. Deras pälsar är ljuvliga nu, men ibland önskar jag att de behöll den i stället för att lämna delar på mattor och annat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: