S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

27:e November 2016 – Första advent

nov-27-16-forsta-advent4

Ludde testar julens påslakan

I går hade alla katterna en intensiv dag. Först var dammsugarmonstret framme och sen blev alla golv blöta när matte torkade golven. Yra är den enda som inte bryr sig om vare sig dammsugaren eller att bli blöt. Hon ligger kvar och jag får flytta henne allteftersom så hon inte är i vägen. Alla övriga ser till att sätta sig i säkerhet så fort jag öppnar städskåpet. De vet precis hur det låter när den dörren öppnas.

nov-27-16-forsta-advent2

Manami och Luna på säkert avstånd från dammsugarmonstret

När allt var klart kom den roliga biten (för katterna). Jag hade många hjälpredor när det var dags att börja adventspynta. Julgardinerna kom upp efter lite diskussion om det var en ny klätterleksak för katter eller om det var något som skulle hängas upp snyggt. Adventsstjärnor som hänger var inga problem men en lång remsa tjockt glitter med belysning som skulle högst upp på en gardin var mycket intressant. Framförallt Luna och Manami tyckte att matte var mycket dum som såg till att det kom långt utom räckhåll för leksugna katter.

nov-27-16-forsta-advent

Ludde provar matta

Det roligaste sparade jag till sist, lägga ut röda trasmattor överallt i huset. Av någon anledning är julmattorna högt älskade av alla katter. Det är alltid någon katt som ligger utsträckt på en matta och sover gott, normalt brukar sovplatserna vara ovanför golvnivå men röda trasmattor är tydligen extra sköna. De är också utmärkta att leka på, varje morgon får jag gå runt och räta ut alla mattor. Vi har en liten matta i hallen, den kallas flygande mattan. Tar man sats från vardagsrummet och tvärnitar på hallmattan så flyger den ner för några trappsteg och landar vid ytterdörren med en lycklig katt på. Sen förväntas matte lägga tillbaka den så man kan flyga igen.

nov-27-16-forsta-advent1

Manami på flygande mattan

Det svåraste med att pynta inför jul är att tänka kattsäkert. Var noga med att inte ha glitter eller andra farliga saker så katterna kommer åt att tugga i sig något.

Advertisements

3 comments on “27:e November 2016 – Första advent

  1. Rebekah M
    November 29, 2016

    De verkar verkligen ha kul med Jul!

    Man saknar det där med 1:a Advent lite …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: