S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

4:e December 2016 – Andra advent

dec-4-16-andra-advent1

Madde i vinterpäls

Snön saknas fortfarande, lite vita fläckar här och där, men det är allt. Kylan har börjat komma och det märks att katterna är ute mindre stunder. I dag satte sig Ludde vid altandörren och ville att jag skulle öppna. När jag öppnade dörren stack han ut nosen, sniffade i luften och drog sig sakta tillbaka in i värmen igen. Töserna var modigare och gick ut en sväng. Manami spanade in en liten fågel och satt länge och ”tjattrade”. Jag tror hon hoppades den skulle vara snäll och landa framför henne så hon fick leka lite.

Adventspyntet har överlevt första veckan och nu är det dags för nästa steg. I dag kommer granen upp, tanken är att den bara ska stå där i ett hörn så den blir lite mindre intressant när det är dags att klä den till jul. I fjol var töserna mindre och lyckades med lite tuggande att släcka en tredjedel av granen. Det är en gran med fasta lysen och det såg lite roligt ut när nedersta delen av granen var släckt. Nåja, nu har någon med stort tålamod lyckats löda ihop sladdarna så allt fungerar. Förhoppningsvis kommer granen att överleva i år, men för säkerhets skull kommer sladden att vara invirad i folie som inte är mysigt att tugga i.

dec-4-16-andra-advent

Manami tar ett solbad

Det börjar också bli dags att få till årets julbild. Det betyder att jag får smyga runt med kameran och någon liten tomte eller annat i handen. Placera bredvid lämplig katt och sen ta ett kort innan katten går. Få se vem av ligan som är bäst på att sitta still i år. Det brukar ta några timmar innan jag lyckats få till ett kort, dessutom gäller det att passa på när det är ljust ute, kattögon tar tid att redigera om man måste använda blixt.

dec-4-16-andra-advent2

Ludde tar en paus

Just nu ligger Luna i en korg på skrivbordet där jag sitter. Hon har somnat efter en lång mysig knästund hos matte. Hon ligger halvt hoprullad och jag ser att det smårycker i alla tassar. Ibland rör sig öronen sakta fram och tillbaka som om hon lyssnar på något. Hon verkar ha en bra dröm, kanske drömmer hon om sommar och spring på gräsmattan.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: