S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

5:e Februari 2017 – Yrhättans Manami

feb-5-17-manami

Liten paus

Dags att presentera Manami. Hon är i mångt och mycket en kopia av sin mamma Yra men har självklart alldeles egna små egenheter som gör henne unik. Hon är alltid pigg på bus och äventyr och man kan hitta henne på de mest underliga ställen. Hon har väldigt svårt att gå förbi en blomkruka utan att jaga efter en blomma eller blad men har också lärt sig att göra det enbart när inte husse ser henne.

feb-5-17-manami1

Koll på läget

När vi leker kan hon ligga och lurpassa länge innan hon med superfart slänger sig över sitt byte, hon skulle säkert bli en bra jägare om hon fick möjlighet till det. Hon är fylld med energi och när de andra har blivit trötta är hon bara uppvärmd. Hennes absoluta favoritleksak är en stor lång fjäder som hon gärna vill slita i bitar, med tiden blir fjädrarna minivarianter och då är det dags att byta till en ny.

feb-5-17-manami2

Alltid koll på vad som händer

När Manami var en liten tös var det lika mycket full fart och äventyr. Hon var nästan omöjlig att ta kort på eftersom hon alltid var i rörelse eller sov, det där med att sitta stilla var inte riktigt vad hon ville. Men, med stigande ålder så har hon blivit lite lugnare. Hon tycker om att äta, precis som sin mamma och all mat är god mat. Hon har lärt sig att hon får en liten smakbit av mjukost varje kväll och kommer till köket och säger till när hon tycker det är dags.

När hon tycker det är dags att gosa kommer hon gående och sätter sig framför mig och pratar. Hon har en ljus kvittrande röst och kan låta väldigt högt när hon vill. Då är det bara att lyfta upp henne och allra helst ska vi gå runt så hon kan titta på allt från en annan vinkel. Då sitter hon stilla och kurrar högt. Hon kommer också alltid på kvällen och lägger sig hos mig en stund, allra helst under täcket tills det blir för varmt. Då är det dags att leta upp syrran Luna för en kvällstvätt innan det är dags att sova för natten.

feb-5-17-manami3

Vaktar blommor

Hon har blivit alltmer förtjust i att vara ute och hoppar gärna upp på en meterhög stubbe där hon har perfekt utsikt åt alla håll. Förra sommaren tog hon sats och hoppade från stubben en drygt meter åt sidan och över inhägnaden som är 1,80 hög. Tack och lov var jag ute och var fort ute och tog in henne igen. Jag tror hon tyckte det var lite läskigt för hon har aldrig gjort om det. Inne är en av hennes favoritplatser på trappräcket där hon kan ha koll på allt som händer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: