S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

19:e Mars 2017 – Våren är på väg

Manami på stubben

Nu är det dags för sista snön att rasa från taken och det är dagsmeja de flesta dagarna. Visserligen dröjer det innan första vårblommorna kommer men det finns hopp om våren. Det betyder också att alla katterna vill vara ute mer och enligt dom är det helt ok att det blir lite kallt inne för att altandörren ska stå öppen. Jag tycker det blir lite väl kallt inne efter någon timme och vill gärna stänga.

Luna myser i solen

Men, det är alltid någon katt som är ute så det blir svårt och det är så roligt att se hur alla plötsligt får små anfall och bara far omkring i ren glädjefnatt så jag står ut med kylan. Ludde har lite svårt att hänga med ibland när Luna och Manami springer för fullt men han gör sitt bästa och man riktigt ser hur roligt han har.

Ludde vågar sig ut i solen en stund

I dag på förmiddagen så lekte Luna flygande katt och stackars Madde som lugnt kom promenerade hamnade mitt i lekzonen. Hon har var inte beredd på att Luna kom flygande, tätt följd av Manami och Ludde. Madde nästan lättade från golvet för att springa iväg till en lugnare plats så fort som möjligt.

Det finns några blommor kvar på altanräcket som har stått över vintern, de är nu perfekta att tugga lite lagom på så det var väl någon mening med att de glömdes bort i höstas. Framförallt Manami tycker dom är mycket underhållande.

Manami hittade en bra kvist

Ett annat säkert tecken att våren är på väg är att det börjar bli dags att släppa ifrån sig lite vinterpäls. Luna och Manami har inte haft någon riktig vinterpäls men de andra och framförallt Madde är som små pälsmoln. Alla lämnar små vita moln efter sig vart de går och det är sak samma hur mycket och hur ofta jag dammsuger, det är ändå fullt av små vita dammtussar överallt. Med tanke på mängden är det konstigt att de har så mycket päls kvar, nästan som om det bodde åtminstone tjugo katter till i huset som är framme när vi sover och lämnar katthår överallt. Men, det är bara en kort period och det går ganska fort att dammsuga.

Yra har full koll

Nu har alla katter lagt sig till ro efter förmiddagens vilda lekar. Dammsugarmonstret är borta och det är lugnt i huset. Lite senare är det dags för något gott att äta. Jag vet att även om alla sover djupt så räcker det att jag går ner i köket och tar fram påsen med strimlat kött ur kylskåpet och vänder mig om så sitter alla fem på rad och väntar. Deras doftsinne är perfekt.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: