S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

2:a April 2017 – Tassarna fulla av spring

Ludde tar en paus

När tassarna blir fulla av spring blir det väldigt trötta katter när leken är över och nu märks det att det är ljusare ute och att solen börjar värma så smått. De dagar solen lyser är det full fart här hemma. Ludde gör sitt bästa för att hänga med töserna i deras vilda lekar och är riktigt trött efteråt. Yra som är vår lilla rulta springer och hoppar i full fart och är bedårande söt där hon studsar fram.

Ludde

Madde är lite mer förnäm och föredrar för det mesta att leka ensam med matte. När de andra är ute brukar jag passa på att busa med henne på sängen. Hon springer fram och tillbaka och jagar snöret jag drar. Rätt vad det är har dom andra upptäckt vad vi gör och hela ligan hoppar upp. Då ser hon riktigt förnärmad ut och går och lägger sig i sin korg tills det är lugnt igen.

Luna kan konsten att slappna av

Tyvärr det här också årstiden då det är lerigt och fullt av löv och småkvistar som är kvar från hösten. När solen lyser in kan man lätt följa spåren vart katterna har sprungit, det är som en stig av spår från altandörren uppför trappan och in sovrummet och sen tillbaka ut igen. Man kan också se små avstickare till kattlådan och matskålarna.

På morgonen är det också lätt att se vart katterna passat på att vara när vi sover, diskbänken är ett populärt ställe, de tror nog att det kanske kan finnas någon godbit som matte glömt kvar. Det händer också att de anfallit och dödat disktrasan som förmodligen gjort något den inte skulle.

Trött Manami

 

Dammsuga kvistar och sladda golv är den här årstiden en väldigt ofta förekommande syssla och timmen efter man gjort det är det dags igen, men det är en del av livet med katt.

De har också jagat ikapp och fångat årets första fluga, jag vet inte riktigt vem som fick tag i den till slut men det var en gemensam jakt och förhoppningsvis är det snart varmt och skönt ute så det är fullt av småkryp och flugor så det räcker till alla att jaga.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: