S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

20:e April 2017 – Glad Påsk

Ludde

Nu har påsken kommit och det betyder några extra lediga dagar att ta det lugnt. Här hemma är det inte påskpyntat, främst för att jag gett upp tanken på fjädrar, ris och små söta porslinskycklingar. Tulpaner i vas blir det inte heller här hemma.

Luna är nyvaken

Ris och fjädrar betraktas som första klassens leksaker och att varje morgon dammsuga upp nattens slakt av fjädrar och samla ihop riset och börja om känns inte så meningsfullt. Porslinskycklingar går lätt sönder och man kan göra sig illa på bitarna. Tulpaner i vas eller rättare sagt alla snittblommor tar fram en liten dekoratör hos Ludde. Han biter försiktigt av alla blommor och lägger dom fint runt vasen och lämnar stjälkarna kvar. Det kanske är snyggt från en katts synpunkt men matte tycker det är bortkastade pengar.

Manami i solen

Men, påsken är så mycket annat. Lediga dagar som gjorda för extra tid till lek och gos och en och annan sovmorgon med en varm och mysig katt på magen. Jag är helt övertygad om att alla katter känner på sig att matte och husse är lediga lite extra och njuter av att det alltid finns en kattslav redo att stå till tjänst.

Yra tycker köksbordet är hennes plats för morgontvätt

Det här är också årstiden som det är dags att fälla vinterpälsen, Madde som är familjens största fluffboll kammas varje dag nu, men jag tycker inte det märks. Med tanke på vad jag kammar bort varje dag så borde hon snart vara en korthårig katt men pälsen verkar växa ut igen över natten så det är bara att börja om. Det kan bero på att det fortfarande är ganska kallt ute med minusgrader på natten. Hon behåller sin vinterpäls tills vårvärmen kommer och hon kan lägga sig och njuta i växthusets värme.

Nykammad Madde

 

 

 

 

 

Advertisements

2 comments on “20:e April 2017 – Glad Påsk

  1. Bipasha
    April 16, 2017

    Glad påsk!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: