S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

7:e Maj 2017 – Utställning i Trondheim

Yra poserar fint

Förra helgen var vi i Trondheim på Scandinavian Winner Show med Luna och Manami. Det är en utställning som hålls varje år med katter från hela Europa som har tagit titlar. Det här var första gången utställningen var så här långt norrut och självklart ville vi fara dit och se alla vackra katter. Dessutom hade vi tänkt passa på att vara där en dag extra för att faktiskt se något av Trondheim. Vi har varit där många gånger, men normalt på en utställning så ser man sitt hotellrum och en utställningslokal. Mer än så varken orkar eller hinner man. Dessutom vill man vara med katterna när de varit en hel dag på utställning.

Luna provar nya leksaken

 

Resan dit gick bra, som vanligt ville töserna åka tillsammans i en stor bur och där sov de gott hela vägen. Väl framme på hotellet var det absolut inte så viktigt att gå på låda eller äta, upptäcka rummet var mycket bättre. Det var väldigt fina fönster och en bred fönstersmyg där töserna satt och tittade ut. Alla katter som skulle vara med hade fått en fin present av Royal Canin, en lekbana med boll som vi valde att inte packa upp. Tanken på vild lek mitt i natten var inte så lockande. Natten blev lugn med två töser som sov djupt mellan oss. Fredagen ägnade vi åt sightseeing, Nidarosdomen var magnifik.

Manami

Lördag morgon var det dags, så skönt att bara gå en trappa ner och vara på utställningen. Veterinärkontroll och visa upp papper och sen var vi inne. Båda töserna var nöjda med att kliva in i buren där de la sig att sova. Sen började en lång väntan innan det var dags att visa upp Luna och Manami för domaren. Den här gången var det en väldigt trevlig väntan med bland annat uppträdande från en dansgrupp som invigde utställningen.

Madde

Både Luna och Manami fick sina certifikat av domaren och både fick mycket beröm för bra temperament. Jag var glad över att de fick sina certifikat och att ingen av töserna gick vidare hade jag inte räknat med eftersom båda valt att fälla vinterpälsen och i stället visa upp sig som korthårskatter.

Det var en upplevelse att vara med på en så speciell utställning, mycket att titta på och ett mycket bra arrangemang av Trönderkatten. Vi hoppas att det blir fler gånger så vi kan fara dit igen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: