S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

12:e Juli 2017 – Gröna tassar och utelek

Ludde i lektunneln

Bästa sommarleksaken för i år är ett rosa långt skosnöre som är fastknutet på en lång pinne. Det och en lektunnel för barn inköpt på Ikea som ligger ute i trädgården.

Tunneln kan man springa igenom, hoppa över, lurpassa på kompisar i och den är också bra när man vill sova en stund ute. Den fungerar också bra om det regnar, alltid någon som ligger i tunneln och tittar ut på regnet.

Manami spanar på byte

Växthuset är också en bra plats när det regnar. Husse har lagt in en liten matta som de kan ligga på så det ska vara mjukt och skönt för en sovstund. Om mattan är upptagen går det tydligen lika bra att sova på golvet också, då kan man också rulla sig i lite sand som fastnar så fint i pälsen. Sen är det bara att gå in och skaka av sig sanden så håller man matte sysselsatt med lite extra städning. Samma när gräsmattan är nyklippt, birmapäls är som gjord för att det ska fastna saker, som nyklippt gräs. Ibland när de kommer in ser det ut som en kattgerilla, alla är kamouflerade som grästovor.

Ludde och Manami vilar en stund

Skosnöret är perfekt att jaga efter, varje dag är det en rejäl lekstund ute tills alla har fått springa av sig lite energi. Det är riktigt roligt att se eftersom de turas om att springa. En i taget leker de, när det är dags för vila börjar nästa jaga efter snöret. Sen är det såklart att man vill ha snöret för sig själv ibland. Ludde och Manami brukar försöka ta både snöre och pinne och springa in i huset med sitt byte.

Manami i lektunneln

Husse går ut varje kväll och har en lekstund, alla vet vad det betyder när det är kväll och han sätter på sig skorna, det är full fart ut för hela ligan. Madde är absolut snabbast på att jaga ifatt snöret, inget byte har en chans mot henne, hon kryper ihop, tittar koncentrat på snöret och anfaller.

Ludde håller utkik

Ute i trädgården står det också två stora vattenskålar som jag tar gör rent varje kväll. Yra har lärt sig vad det betyder när jag tar in skålarna, då sätter hon sig ute och väntar på att jag ska komma ut med rena skålar. När jag sen fyller på med nytt kallt vatten är hon först på plats för att smaka om det är gott.

Madde morgonsolar

När man sprungit riktigt länge med många tvära vändningar, höga hopp och lite annat så syns det, i stället för vita sockar på fötterna har den vita färgen blivit gräsgrön. Skönt att det är sommaruppehåll på utställningarna för att förvandla gröna tassar till vita igen tar lite tid.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: