S*Yrhättan's Helig Birma

Kattuppfödare i Västernorrland

Om Oss

Katternas utegård.

Jag heter Annakarin Sandström-Gudmundsson och bor i den lilla staden Härnösand som ligger i Västernorrland. Min familj består av min man Berth och vår son Patrik.

Vår kattfamilj består av en brunmaskad birmapojke som kallas Ludde (S*Cosmonova’s Figaro), Madde (S*Laudabili’s Fiolina) och hennes blåmaskade dotter Yrhättans Luna, Yra (Tempelkattens Alba). och hennes brunmaskade dotter Yrhättans Manami.

Det finns idag många olika varianter på birmor, däribland sköldpaddsmaskade och rödfärgade, som inte fanns när jag startade min uppfödning på 80-talet. Även om jag tycker att även dessa varianter är fina, har jag valt att föda upp blå- och brunmaskade birmor.

Efter att jag haft ett långt uppehåll med både utställningar och uppfödning har jag nu börjat om med våra nya katter. Utställningar är alltid roliga, även om det viktigaste inte är att vinna priser, utan att träffa likasinnade uppfödare. Det viktigaste för mig är ändå att ha trevliga och sunda katter som är ett härligt sällskap i familjen.

Kattklubben Örnsköldskatten där jag varit aktiv medlem har nu lagt ner på grund av för få medlemmar. Efter mycket funderande har jag nu valt att gå med i Hälsingekatten.

Vill du veta mer om oss eller våra katter, är du välkommen att höra av dig. Skicka ett mail eller slå en signal så får du svar på dina frågor. Information finns under kategorin ”Kontakt”!